Tietosuojaseloste

SILVANN OY

TIETOSUOJASELOSTE

01.12.2019

Henkilötietolain (523/1999) 10 §:n mukainen rekisteriseloste

 

Tässä selosteessa kerromme, mitä varten keräämme henkilötietoja ja mitä oikeuksia sinulla on henkilötietojesi käsittelyn suhteen. Tämä tietosuojaseloste kattaa kaiken verkkosivustomme kautta tai siihen liittyvien palveluiden yhteydessä kerätyn tiedon sekä ne tiedot, joita kerätään ottaessasi yhteyden asiakaspalveluumme sähköpostitse tai sivustomme kautta. Jatkamalla Verkkosivuston ja palveluidemme käyttöä hyväksyt tämän Tietosuojaselosteen.

Rekisterinpitäjä 

Silvann Oy

Y-tunnus: 3087344-3

Sutelantie 271, 87850 Paltaniemi

info@silvann.fi

www.silvann.fi

Puh: +358 41 4325423/ +358 40 8273954

 

Yhteystiedot rekisteriä koskevissa asioissa

Silvann Asiakaspalvelu

info@silvann.fi

Puhelin: +358 41 4325423/ +358 40 8273954

 

Kerättyjen tietojen tarkoitus ja oikeusperuste

Keräämme henkilötietoja lainsäädännön sallimissa rajoissa Silvann Oy:n ja asiakkaan väliseen asiakassuhteen ylläpitoon ja hoitoon. Pääasiassa keräämme  henkilötietoja tilausten käsittelemiseksi. Rekisterissä käsiteltäviä henkilötietoja voidaan käyttää seuraaviin tarkoituksiin:

 

Tilaukset

Keräämme seuraavat tiedot henkilötietorekisteriin asiakkaasta:

– asiakasnumero

– nimi

– osoite

– puhelin

– sähköposti

– tilaushistoria

– toimituksen seurantatiedot.

– mahdolliset asiakkaan ilmoittamat täsmentävät lisätiedot (verkkokaupan “erityistoiveet”-kenttään asiakkaan kirjoittamat tiedot.)

Mikäli lähetämme asiakkaalle markkinointiviestintää, meillä on siihen asiakkaan lupa.

Hyväksymme verkkokauppatilaukset ainoastaan 18-vuotta täyttäneiltä. Henkilötietoja tarvitsemme toimituksen käsittelyä varten, sekä muihin tilaukseen liittyvien asioiden hoitoon (mm. tilauksen- ja toimitusvahvistusten lähettämistä varten). Voimme lisäksi käyttää tietoja laskutuksen ja perintään liittyvien asioiden hoitoon, sekä reklamaatioiden käsittelyyn. Tarvitsemme henkilötietoja tilauksen käsittelyssä toimittamista varten sekä asiakasviestintään tilauksiin liittyen (esimerkiksi tilaus- ja toimitusvahvistus). Lisäksi tietoja voidaan käyttää laskutukseen ja perintään liittyviin toimenpiteisiin, sekä mahdollisten reklamaatioiden käsittelemiseksi. Maksuista meille ei tallennu kuin maksutapa ja hinnat mahdollista maksunpalautusta varten.

 

Tuotteiden tarjoaminen ja markkinointi Voimme käsitellä henkilö- ja ostoskoritietoja sekä ostohistoriaa asiakkaan profilointiin, tarjousten, etujen, markkinointitoimenpiteiden ja asiakasviestinnän kohdentamiseksi asiakasta kiinnostavaksi. Henkilötietoja käsitellään myös uutiskirjeen lähettämisen, kilpailuihin ja arvontoihin tai muihin markkinointitoimenpiteisiin osallistumisen yhteydessä.

 

Asiakastili

Asiakas voi luoda sivuillemme tilin, jonka tietoja käytämme tilin hallinnointiin. Tilille tallentuu kaikki aikaisemmat tilaukset ja asiakas pääsee tutkimaan tilauksiaan tältä sivulta. Asiakkaan ostotiedot tallennetaan myös mahdollisia myöhempiä tilauksia varten.

 

Tuotteiden ja palveluiden kehittäminen

Voimme käsitellä henkilötietoja parantaaksemme nykyisiä tuotteita ja palvelujamme sekä kehittääksemme uusia. Käytämme kuluttajatutkimuksista ja kuluttajakyselyistä saatuja vastauksia analysoidaksemme asiakkaidemme mieltymyksiä, odotuksia sekä mielipiteitä tuotteistamme, verkkosivuistamme ja palveluistamme.

 

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme käsittelee henkilötietojasi ottaessasi yhteyden siihen minkä tahansa kanavan kautta. Voimme yhdistää asiakaspalvelun keräämät tiedot muihin henkilötietoihin, esimerkiksi ostohistoriaan. Näin voimme tarjota mahdollisimman henkilökohtaista ja tehokasta palvelua. Laittoman toiminnan havaitseminen ja ehkäiseminen Joissakin tapauksissa meiltä voidaan edellyttää tietojesi, myös henkilötietojen, luovuttamista lain tai määräysten nojalla, kuten esimerkiksi oikeudenkäynnin yhteydessä. Saatamme luovuttaa tietojasi myös haasteen, tuomioistuinpäätöksen tai muun oikeudenkäynnin nojalla tai poliisitutkinnan yhteydessä tai viranomaisen pyynnön johdosta.

 

Henkilötietojen luovuttaminen muille

Silvann Oy luovuttaa yhteystietojasi lain sallimissa rajoissa yhteistyökumppaneille, siinä määrin, kun se on asiakkaan antaman toimeksiannon kannalta tarpeellista. Kolmansiin osapuoliin kuuluvat henkilötietojen käsittelijät ja ainoastaan Silvann Oy:n hyväksymät kolmannet osapuolet, joiden avulla saamme suoritettua toimeksiannot ja parannettua. Myös alihankkijat ja kolmannet osapuolet noudattavat tietosuojasäädöksiä toimeksiannoissa. Kolmannet osapuolet, joille meidän on välttämätöntä luovuttaa tietoja tilausten käsittelyn vuoksi, on lueteltu alla. Tämä tietosuojaseloste kattaa tietojesi käytön ainoastaan Silvann Oy:n toimesta, voit tutustua myös yhteistyökumppaneidemme tietosuojalausuntoihin.

 –        Kuljetusyritykset: DB Schenker, Posti ja matkahuolto

 –        Maksupalveluiden tarjoajat: Bambora

 

 Evästeet

Eväste on lyhyt tekstinpätkä tai tiedosto, jonka verkkosivusto lähettää selaimeesi. Se auttaa sivustoa muistamaan käyntisi tiedot ja muita asetuksia. Eväste helpottaa seuraavaa käyntikertaasi ja tekee sivustosta sinulle sujuvamman. Evästeillä on tärkeä rooli sisällön suhteen. Silvann Oy käyttää järjestelmää, joka hyödyntää evästeitä. Niiden avulla esimerkiksi laskemme sivujen kävijämääriä, tehostamme ja kehitämme järjestelmäämme.

Henkilötiedot sosiaalisessa mediassa

Silvann Oy ei ole vastuussa käyttäjän jättämistä henkilötiedoista tai niiden suojaamisesta sosiaalisessa mediassa, kuten Facebook, Instagram. Sosiaalisen median sivustot, joita Silvann Oy käyttää, ovat julkisia ja sivustoille muodostuvat rekisterit sisältävät rekisteröidyn itse julkisuuteen tuomat tiedot kuten esimerkiksi nimi, kommentoinnit, arvostelut, sivustotykkäämiset ja – jakamiset.

 

Henkilötietojen säilytys

Henkilötietorekisterit ovat suojattuja ja salassa pidettäviä.  Ne ovat salasanojen ja palomuurien suojassa. Kaikki työntekijät, joilla on pääsy henkilötietoihin, ovat vaitiolovelvollisia. Verkkosivuston käyttäjän oikeudet henkilötietojen suhteen Asiakkaalla on oikeus tarkastaa häntä koskevat tiedot, jotka rekisteriin on tallennettu. Pyynnöstä voimme poistaa rekisteritiedot järjestelmästä. Voit lähettää pyynnön osoitteeseen info@silvann.fi. Asiakastietojen poistaminen rekisteristä ei onnistu, mikäli sinulla on avoin tilaus, sinulla on maksamaton lasku, sinua epäillään palveluiden väärinkäytös, tai joudumme säilyttämään henkilötietosi kirjanpitosäännösten perusteella ostoksiisi liittyen. Asiakkaalla on todistettava henkilöllisyys pyydettäessä. Jos huomaat virheitä asiakasrekisterissäsi, jätä korjauspyyntö rekisterin ylläpitäjälle info@silvann.fi. Asiakas voi halutessaan kieltäytyä suoramarkkinoinnista ja tietojen käyttämisestä erilaisiin tutkimuksiin.

 

Tietosuojakäytännön muutokset

Silvann Oy pidättää oikeuden muuttaa tätä tietosuojalausuntoa. Uusin versio tietosuojaselosteesta löytyy aina julkaisupäivämäärän kera tältä sivulta. Mikäli muutokset päivitetyssä selosteessa ovat merkittävät, ilmoitamme niistä www.silvann.fi.

Evästeet

Käyttämällä sivustoa annat suostumuksen siihen, että käytämme sivujen toiminnan, kehittämisen ja käyttökokemuksen kannalta olennaisia evästeitä alla kuvatun käytännön mukaisesti.

Evästeet ovat pieniä datatiedostoja, joita tallennetaan käyttäjän laitteelle sivuston käytön yhteydessä. Evästeet ovat täysin anonyymejä, eivätkä ne sisällä yksilöiviä tietoja. Evästeet eivät myöskään pysty lukemaan tietoa tietokoneeltasi tai mobiililaitteestasi. Tiedämme niiden avulla yleisesti, mitä sivuillamme tapahtuu.

Voit aina halutessasi poistaa kaikki evästeet selaimesi asetuksista.

Google Chrome: ohje
Mozilla Firefox: ohje
Microsoft Edge: ohje
Opera: ohje

Muiden selaimien ohjeita evästeiden estämisellä löydät kätevästi Googlesta hakemalla selaimesi nimellä ja hakusanalla ”evästeet” tai ”cookies”

Evästeillä kerättävien tilastojen avulla saamme tietoa sivustomme käytöstä ja voimme kehittää sivustoamme.

Voit estää myös sivujen toiminnan tai kehittämisen kannalta välttämättömien tai tarpeellisten evästeiden käytön internetselaimesi asetuksista.

Huomaathan, että evästeiden estäminen selaimen asetuksista voi haitata sivujen toimintaa, käyttökokemusta tai kotisivujen kehitystä vierailijoiden kokemuksien parantamiseksi.

Google Analytics tiedot välitetään eteenpäin IP-osoitteet on anonymisoituina, eivätkä ne sisällä yksilöiviä tietoja tai tunnisteita. 

Analytiikka- ja markkinointievästeet aktivoidaan sivuilla ainoastaan hyväksyttyäsi niiden käytön sivuille tullessasi. Voit muuttaa hyväksyntääsi markkinointievästeille koska tahansa tämän sivun alalaidassa olevasta painikkeesta.

Sivuilla käytetään markkinointitarkoituksiin myös kolmansien osapuolien evästeitä, kuten Facebook pikseliä. Näiden evästeiden tietoja voidaan käyttää analytiikan ja sivujen kehittämisen lisäksi markkinoinnissa, jos hyväksyt niiden käytön sivuille tullessasi hyväksymällä markkinointievästeiden käytön ilmoitusta klikkaamalla. Voit muuttaa hyväksyntääsi analytiikka- ja markkinointievästeistä tällä sivulla ”muuta hyväksyntä” -painikkeesta.

Hyväksynnälläsi kolmansien osapuolien evästetietoja esimerkiksi klikatuista linkeistä, katselluista sivuista tai sivuilla vietetystä ajasta välitetään kolmannelle osapuolelle, kuten Facebookille.

Jos et hyväksy analytiikka- ja markkinointievästeiden käyttöä, ei esimerkiksi Google analytics tai Facebook-pikseli lataudu sivuille ollenkaan.